lys og mørke

  • 18.12.2012 kl.10:30 i Blogg

etter å ha latt den ligge i utkastet noen dager, uker, måneder - så poster jeg den allikevel. jeg vet ikke om jeg hadde skrevet det samme hvis jeg skulle ha skrevet den i dag, men her er den uansett;

jeg vet jeg har forbannet solen opp og ned og i mente, jeg vet jeg ikke liker den og jeg vet hva jeg har sagt tidligere. men er det galt å komme med motstridene meninger - hvis jeg virkelig mener begge deler?
da jeg startet å planlegge denne bloggposten ble jeg plutselig usikker på om jeg kunne poste den. er det greit å mene to ting samtidig? kan jeg være både og? går det an å være både for og imot? syk og frisk? sulten og mett? trøtt og våken? levende og død? samtidig?

jeg er usikker. for min del - vanligvis - egentlig ikke. man kan ikke være både syk og frisk. man kan ikke være både for og imot. du kan ikke få i pose og sekk. svart/hvitt, no shades of grey. men, i dette tilfellet kan jeg vri på det. for er det virkelig det jeg skriver om? skriver jeg om både óg på samme tid, eller skriver jeg om to ulike ting, slik at jeg egentlig ikke mener det dobbeltmoralsk?

fordi, alt dette dreier seg om den greia. været, vet dere.
regnet og solen.sola som jeg har forbannet opp og ned i mente, dag inn og dag ut. (men, hei, sola! du har vært forholdsvis snill med meg i år. jeg har ikke hatet deg like mye som ifjor, jeg lover)

jeg kom på det i sta da jeg sto ute og opplevde regnet. å stå ute i regnet er veldig fint. veldig fint. men da jeg tenkte på denne teksten om vanndamp og skyer som lignet et grått lappeteppe, da ble jeg usikker. hater jeg solen så mye? kom jeg meg virkelig igjennom de lyseste dagene? blir det bare mørkere og mørkere nå? pakker mørket meg inn? deg?  

så. det blir mørkere igjen. skyggene blir flere. alt av buskass, stolper og ting som er uidentifisertbart på en viss avstand forvandler seg til monstre og ting som kan skremme deg. det blir kaldere, luften blir kald og avvisende som et ondt blikk. et blikk som kan drepe, som nekter å pakke deg inn med høy fuktighet eller som bringer med seg solstråler og varme. det blir mørkere, det blir svart igjen. vil jeg det?
jo, på en måte så vil jeg det. men nå? det er starten av juli, og himmelen er uroligende mørk. skyene buldrer og legger seg over som et lokk som tar bort alt det fine.

er det verdt det? vil jeg har sol eller ikke?
er du sikker på at det er dette du vil? 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar


hits