bokliste; hvilke bøker har jeg lest i år? del 4

 • 14.09.2012 kl.11:21 i Blogg

refererer til dette innlegget, som er nummer 1 i serien om hvilke bøker jeg har lest i 2012.
refererer til dette innlegget, som er nummer 2 i serien om hvilke bøker jeg har lest i 2012.
refererer til dette innlegget, som er nummer 3 i serien om hvilke bøker jeg har lest i 2012. 

en lang post; kort sagt handler den om hvilke bøker jeg har lest i år (surprised?!), er du glad i bøker vil jeg si denne bloggposten er verdt å lese. hvis ikke kan du vente til neste innlegg, eller bla forbi all denne mengdeteksten.

kronologisk liste over bøkene jeg har lest så langt:

"fvonk" av erlend loe 
fvonk... leier ut leiligheten sin til jens stoltenberg. jeg ble litt forundret og fikk ikke helt mersmak på jens stoltenberg-greia - men alt i alt en morsom og fin bok. :-)
(han drikker te midt på natten sammen med jens, de blir venner og jens finner ut at han trenger en ferie. fvonk er også med en liten tur på reise sammen med resten av regjeringen) ganske fint.
noen sitater; 

 • Før var jeg aldri redd. Nå har jeg bare lyst til å sove. 
 • Fvonk ser på henne, på buksedrakten, hva er dette, tenker han, hva kan det være, bare det ikke er ukultur, vær så snill, ikke la det være ukultur.  

"bernhard hvals forsnakkelser" av lars saabye christensen

bernhard er utdannet lege, den beste i sitt kull, men lider også av tvangstanker og visse ugjerninger. han skal gifte seg med sigrid. sigrid er fra drammen og liker tennis. "slik oppsummerer bernhard hval sitt liv og virke: "jeg har fornærmet de fleste, sjokkert mange og ødelagt dem jeg satte høyest. og jeg har reddet og renvasket de jeg foraktet."", står det fra forlaget. (cappelen damm)

en morsom og interessant bok om bernhard hval og sin bestevenn, notto fipp, sitt liv og hva som hender dem i løpet av livet. livet virker plutselig litt rar når du befinner deg i notto fipp sin hverdag, og hvis du lever deg inn er det en god historie som får enhver til å trekke på smilebåndet. enten du liker boken eller ei - du kan se at dette er god skrivekunst fra saabye christensen sin side!

 • Jo lenger legevitenskapen kommer, desto sykere blir vi. 
 • Jeg senket mitt legeme i barndommen og målte den nøyaktige vekten av sorg. 
 • Jeg sier dere: Å finne seg selv er en farlig øvelse. Man blir som oftest skuffet av synet. Det er en kur jeg derfor absolutt ikke kan gå god for. Jeg anbefaler heller det motsatte, og jeg snakker av erfaring: Gjem deg selv. 
 • Å tenke på noe annet er ikke annet enn å få enda mer å tenke på, for vi kan ikke gi slipp på det vi allerede har tenkt. 

og min favoritt;

 • Når jeg går tenker jeg mindre."ekstremt høyt og utrolig nært" av jonathan safran foer
denne har jeg lest tidligere på engelsk, og på den tiden var det en av favorittbøkene mine. 
 velger å ikke skrive noe her ettersom det ble litt mer pes å lese den om igjen -på norsk-. men, denne boken, altså. jeg er superglad i den. og filmen er enda vakrere.
dette er også en av to bøker jeg skal ha på særemnet mitt i år.

 • Man kan ikke beskytte seg mot sorg uten å samtidig beskytte seg mot glede.
 • Jeg måtte stadig tenke på at navnene tilhørte døde mennesker, og at navnet stort sett er det eneste som døde mennesker beholder.
 • Da jeg hadde lagt meg den kvelden fant jeg opp et spesielt sluk som skulle være under hver eneste pute i New York og munne ut i reservoaret. Så når folk gråt seg i søvn ville alle tårene havne på samme sted, og neste morgen kunne værmannen melde om nivået i tårereservoaret hadde steget eller sunket, og da visste man om New York hadde tunge støvler eller ikke. Og når det hendte noe virkelig ille - et atombombe angrep, eller iallfall kjemiske våpen - ville det ule i en ekstremt høy sirene for at folk skulle dra til Central Park og legge sandsekker rundt reservoaret.
 • Han sa: "Tja, hva ville ha skjedd dersom et fly slapp deg ned midt i Sahara og du plukket opp et enkelt sandkorn med pinsett og flyttet det en millimeter?" Jeg sa: "Jeg ville sannsynligvis dø av dehydrering:" Han sa: "Jeg mente bare akkurat da, idet du flyttet det sandkornet. Hva ville det ha innebåret?" Jeg sa: "Aner ikke. Si det." Han sa: "Tenk over det." Jeg tenkte over det. "Ikke annet enn at jeg flyttet et sandkorn." "Hvilket ville ha innebåret?" "Hvilket ville innebære at jeg flyttet et sandkorn?" "Hvilket ville ha innebåret at du forandret Sahara." [...] "Hvis du ikke hadde gjort det, ville menneskeheten sett ut på én måte..." "Ja?" "Men du gjorde det jo...?" Jeg reiste meg opp i sengen, pekte opp på de falske stjernene og hylte: "Jeg forandret menneskehetens historie!" "Nettopp." "Jeg forandret universet!" "Visst gjorde du det." "Jeg er Gud!" "Du er jo ateist." "Jeg eksisterer ikke."

"imot kunsten. (notatbøkene)" av thomas espedal
denne boken er fantastisk fra start til slutt. jeg har lenge sett på bøkene hans, stirret på coveret, fortalt til alle og enhver at "jeg har så lyst på de bøkene, de ser jo så fine ut!!!" - og, den er like fantastisk som den er fin. et mesterverk. personlig, setter preg og er... FIN.

 • Jeg fikk, på grunn av all skrivingen, en alder som ikke var min egen. Jeg fikk noen erfaringer som jeg ikke var gammel nok til å kunne ha; jeg fikk et språk, og i språket bodde alt det jeg ikke visste noe om; det dukket opp, det trådte frem, det fikk en form, annerledes kan det ikke sies, jeg tror man må han vært mye alene for å kune skrive det jeg nettopp har fortalt 
 • Når man har vært ulykkelig lenge nok på et sted, hender det at man blir sterkere knyttet til til dette stedet enn til noen andre steder: 
 • Jeg klarer meg godt alene.

  Alle dagboknedtegnelser er uavhengighetserklæringer.

  Jeg klarer meg ikke alene.
 • I september: det var umulig å sove. Noen netter hørte jeg min mor rope i sengen, korte høylytte skrik; jeg vet ikke om hun var våken eller om hun sov, om hun plutselig så noe som ventet på henne. (oi, enda en vegg fra rommet mitt, jo)

"der har vi deg, ja" av runar dahle 
omtalen fra den norske bokdatabasen lyder slik; I desse syv novellene møter vi nokre personar som ikkje er sikre på kvar dei har kvarandre. Dette er forfattarens debut. og det er virkelig slik disse novellene er også. de er på nynorsk, de er fine og de er koselige.
anbefales å lese en sen høstkveld med tekoppen like i nærheten.

"harry potter and the goblet of fire" av j.k. rowling 
trenger jeg egentlig skrive noe her? fine boken.

"osv" skuespill av johan harstad
ÅHERREGUD <33333333333 
det finnes ikke nok ord til å beskrive hvor glad jeg er i johan harstad. alle ordene han skriver er helt utrolige. til å være første gang utenfor skolesammenheng jeg leser et skuespill er jeg dypt imponert og gleder meg utrolig mye til å lese de andre skuespillene han har skrevet. åh, johan harstad, du skriver så ufattelig bra.

bok nr. åtttttte blir ikke nevnt fordi det er sekundærlitteratur til særemnet og egentlig ikke veldig spennende. (men den handler om aspergers, så hvis du er interessert, spør.)

WOOOH. Bok nr 32/50 er altså ferdig, og det er faktisk ikke helt umulig å nå målet mitt om 50 bøker i løpet av 2012.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar


hits