Hvordan overleve festival; en guide!

  • 29.05.2013 kl.11:32 i Blogg


her er hånda mi på crystal castles

Festivalsommeren kommer snikende, og jeg er i hvert fall en av de som tar den imot med åpne armer og jubel. Allikevel krever det litt planlegging og ordning for å få det til å bli en fantastisk sommer. Her er noen tips!

Festival
Velg ut hvilke festivaler du skal på.
Viktige spørsmål kan være line-up, din egen pengebeholdning, ferie/jobb og hvilke venner som skal hvor. For å få best mulige resultater kan det være en idé å velge ut de aller beste, slik at du ikke får mange halvgode festivalopplevelser?

En billig (og superfin!) løsning er å jobbe som frivillig. Dette gir deg gratis adgang til festivalen, og kanskje til utestedene etter festivalen på kveldstid. Dette gjelder i hvert fall Slottsfjell. Å være frivillig er en fin opplevelse hvor du møter mange nye folk, føler at du bidrar med noe samtidig som du kan tilbringe arbeidstiden sammen med noen venner.


det er viktig å markere hvor man bor, eh

Pakkeliste
Jeg kan starte for dere. Se her: 

Sovepose
Ullsokker
Klær - sommerklær + noe du ville tatt på deg en sen høstkveld. Det blir kaldt hvis du skal sitte inni en halvvåt busk etter tordenværet som kom klokken 3 på natten. KJOLER!
Jakke. Regnjakke. Cardigan.
Undertøy - masse undertøy.
Sokker
Ullundertøy
Solkrem
Mykt liggeunderlag - du vil sette pris på det når du våkner fyllesyk nest siste festivaldag.
Vann
Håndkle
Poser - et godt tips er også å pakke alle tingene dine i poser oppi baggen, særlig hvis baggen ikke er vanntett. At all bagasjen din er våt etter første dag pga en liten regnskur er ukult.
Telt! Det er jo halve moroa...
Penger - beregn at du skal ha mat, drikke, (røyk, snus) og andre ting du trenger underveis.
Billig telefon med mye strøm + lader
Kamera
Antibac
Gummistøvler - festivalområder blir sølete 
Toalettsaker - ta med kun det du behøver. Offentlige toalett er ditt fremtidige bad i en ukes tid.
Sminkesaker - kun det du "behøver". 
Biletten din 


å være på festival ER slitsomt, men så utrolig gøy.

Venner
Dra med noen du føler deg trygg på, i de fleste situasjoner. Dere vil hjelpe hverandre, spise, drikke, sove, feste og arbeide sammen - det er viktig å dra med noen man trives sammen med. 

Øvrige tips - VIKTIG
Hold oversikt over hvor du er. Det er dumt å ende opp på nachspiel tre timer med buss unna, uten aning om hvilken vei du skal for å komme tilbake til festivalområdet. Gjør deg litt kjent i nærmiljøet.

Spis og drikk nok mat/vann. Dette er viktig. Du vil ikke bli i dårlig form på festival, det er ukult.

Ørepropper.

Moshpit og dytting kan ende galt.

Ha det gøy!

Ps, alle bildene er fra @lactal Nicholas sitt engangskamera.

3 kommentarer

Oddny/Nedgravd

29.05.2013 kl.11:54

Et supert tips er å kjøpe ekstern mobillader! Det er ganske enkelt en liten hvit firkant hvor man putter fire vanlige batterier i og kobler til mobilen via USBen, da slipper man kø og betale penger for å lade telefonen på ladestasjon i én time. (anbefales å lade telefonen mens den er av da disse batteriene kan gå fort tom om man bruker telefonen samtidig som man lader.)

Om man bruker festivaldusjene er det _veldig greit å sandaler/slippers som tåler vann. (Dusjene blir fort ekle og det er ikke godt å si hvor mange bein med fotvorter som har dusjet der uten noe før deg.)

SKIKKELIG SOVEPOSE, jeg tok med sånn tynn, liten en en gang, funka veldig dårlig.

Tørrsjampo, sier vel sitt.

Bruk gjerne oppblåsbar madsrass/flytemadrass som underlag, føles nesten som himmelen etter ei lang fyll med konserter.

Ta alltid med gnagsårplaster, antibac og eget dopapir/kleenex.

Weronika Ellen Irena

02.06.2013 kl.14:45

Haha, dette her kjenner jeg meg igjen i. Skal ikke på festival i sommer fordi jeg ikke er helt gira på lineupen på noen av festivalene. pluss at det ikke er mange jeg kjenner som skal på festival i går, litt synd siden det er veldig koselig.

kine

02.06.2013 kl.17:23

Weronika Ellen Irena: Knis, ja! Så synd, festival er som du sier veldig koselig, og har på en måte blitt en del av sommeren hvert år! Kanskje neste år blir festivalsommer for deg óg. :-)

Skriv en ny kommentar


hits