Liebster Award!

  • 09.04.2014 kl.12:36 i Blogg
Jeg fikk prisen av Karoline Sofie! Hun skriver "Dette er en pris man gir til bloggere man liker og det er jo ikke annet en superkoselig og moro. Med prisen får man også ti spørsmål man skal svare på, så her er mine svar:" - og det høres jo bare superbra ut! Dette var en hyggelig overraskelse på en av Oslos kjipe regnfulle dager!

Jeg er forøvrig litt paranoid (jeg leser det paranoid og ikke paranoiiiid. Blir mye mer gøy da!), for jeg tror at alle analyserer ihjel svarene mine, så jeg må svare det som er mest "riktig". Vel. Det håper jeg ikke dere gjør. Skal prøve å bare svare. Hei:

1. Hvem er din favorittskuespiller, og hvorfor?
Jeg er faktisk utrolig dårlig på skuespillere, altså. Det må bli 
Audrey Tautou. Jeg elsker henne i alle rollene hun har spilt, og hun er så vakker. Så fantastisk vakker. Tror jeg er litt hemmelig forelsket.

2. Hva er din verste flause så langt i livet?

Tja. Flause minner meg om Julia-bladet jeg leste i mine yngre dager. Hmm. Jeg har gjentatte ganger baksnakket/snakket nedlatende om folk på norsk i et annet land i den tro om at ingen skjønner hva jeg sier. ... De forsto hva jeg sa. Kleint. Gjorde det samme da vi kjørte buss hjem fra Tyskland og var i bussen i over 24 timer i strekk. Jeg hadde nettopp våknet på morningen og skulle innom en bensinstasjon. Jeg fortsatte å si "Herregud, se på hun der, da! Dét antrekket så tidlig på morningen?" høyt til ei venninne. Vi hadde ankommet en norsk bensinstasjon uten at jeg visste det. Jaaada.

3. Hva er dine favorittartister og favorittband?
Artist: Avril Lavigne. Min ikke-guilty pleasure siden jeg var 13 og tapetserte rommet mitt med bilder av henne. Liker Yann Tiersen, Frank Turner, Sigur Rós og Regina Spektor. Av band liker jeg Kråkesølv, Freelance Whales, Belle & Sebastian, Edward Sharpe & The Magnetic Zeros og Crystal Castles. (Og Wig Wam, ehhehheh.) Dette endrer seg ofte, men se for eksempel her, så får du et blikk på hva jeg liker for tiden.  

4. Hva er din største drøm?
Å bli ordentlig glad i meg selv, få en italiensk mynde og etter hvert en shetland sheepdog. Jeg vil reise for å se/oppleve nye ting, andre kulturer o.l. og studere masse. Skrive en bok. Forholdsvis kjedelig? Nja. Jeg har vel ingen tilsynelatende uppnåelig drøm, fordi så positiv av meg er jeg ikke. Knis. 

5. Hvilke fem filmer vil du anbefale andre å se?
Jeg er jo egentlig sånn seriemester som bare ser på serier i timesvis, men aldri har tålmodighet til å se en hel film, i hvert fall ikke i strekk. Jeg bruker ofte flere dager på å se én film. Men, her er noen i tilfeldig rekkefølge:

1. Alle GHBLI-filmene.
2. Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (Min favorittfilm.)
3. Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? (Filmatiseringen av min absolutte favorittbok. <3 Johan Harstad <3)
4. Extremely Loud and Incredibly Close (Jeg ELSKER hovedpersonen i denne.) 
5. En som deg. En norsk produsent hvor en del av handlingen er spilt inn i Finland. Jeg så filmen og møtte regissøren for første gang for en del år tilbake, og jeg elsket måten han hadde jobbet med materialet på, filmet og latt rollene bli skapt underveis i filmingen. Anbefales virkelig! 

6. Hvilket land er ditt favorittreisemål?
Akkurat nå vil jeg til Roma, Riga, New York og Sør-Afrika. Jeg vil også se andre deler av Enland og Frankrike, men først vil jeg krysse av noen flere land på kartet! Skal kjøpe meg skrapekart! 

7. Hva lager du helst av mat om du skal ha en skikkelig kosekveld?
Hmmm. Jeg er glad i mammas hjemmelagde pizza. Det blir ofte taco hvis jeg skal lage noe. Er også glad i indre-/ytrefilét av svin og fløtegratinerte poteter, men spiser det sjeldent. Mmmmm. 

8. Hva er din guilty pleasure når det kommer til TV-serier?
Folk ser ofte rart på meg når jeg sier at jeg ELSKER kjærlighetshistorier og morsomme serier. Jeg tror folk ser for seg at jeg skal like noe annet. Min største guilty pleasure er at jeg har sett ALLE episodene av Pretty Little Liars. Tidligere har jeg "sett ned på" folk som har sagt at de ser på og LIKER serien... Jeg ble bitt av basillen, og jeg føler meg ganske teit. Fordommer og forforståelse osv...

9. Vår, sommer, høst eller vinter?
Vår, bare det ikke er så utrolig varmt.  

10. Hvem er ditt forbilde?
Bestefar. Han er best. 

Takk for denne awarden, Karoline! Morsomt å gjennomføre noe sånt for en gangs skyld selvom det ikke er veldig typisk min blogg-stil. :-)
Jeg må løpe nå, men jeg redigerer innlegget senere i dag og kommer med nye spørsmål og avslører hvem jeg tagger! :-)

EDIT:
Jeg tag(g)er Siri, Matilde og Weronika! Dere får de samme spørsmålene som jeg svarte på, laget av Karoline (fordi jeg vil høre deres svar!).

1. Hvem er din favorittskuespiller, og hvorfor? 2. Hva er din verste flause så langt i livet? 3. Hva er dine favorittartister og favorittband? 4. Hva er din største drøm? 5. Hvilke fem filmer vil du anbefale andre å se? 6. Hvilket land er ditt favorittreisemål? 7. Hva lager du helst av mat om du skal ha en skikkelig kosekveld? 8. Hva er din guilty pleasure når det kommer til TV-serier? 9. Vår, sommer, høst eller vinter? 10. Hvem er ditt forbilde? 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar


hits