"Nå jobber du serr for mye" Hvordan jeg klarer det:

  • 13.05.2014 kl.22:01 i Blogg

Tja. Som bloggen har fått lide av, så jobber jeg jo veldig mye. Jeg studerer fulltid og har to jobber, hvorav til sammen 30% fast stilling. På den ene jobben tar jeg på meg veldig mye ekstra, og kan lett jobbe 100% ved siden av studiene hvis jeg vil. Sjefen min sier "Hvorfor er du her??? Har du ikke eksamen? Du kan jo umulig ha noe liv?". Mye har skjedd siden jeg ble nektet å jobbe og omtrent ikke gikk på skolen, eller var mye på skolen men det gikk alvorlig utover helsa mi.

Vel. Jeg har lært at det gjelder å være frisk psykisk, og å planlegge godt. Fint for meg at jeg elsker å planlegge og ha orden på ting.

For eksempel bruker jeg de fleste fridagene mine på ting jeg liker, og prøver å ikke sitte inne en hel dag med mindre jeg trenger isolasjon fra mennesker (det hender). I dag har jeg vært i botanisk hage og besøkt et vennepar av meg litt utenfor byen, samtidig som at jeg har fått sovet ut, gjort husarbeid og lest litt bok. Å stå opp tidlig gjør meg ingenting, og da får man mye gjort. Jeg prøver å få unna mye pensum i veldig hektiske perioder, så jeg har et oppsamlingsheat de ukene det dreier seg om hvor jeg absolutt ikke har et liv. Derfor har jeg gjort masse sosialt, dratt på ferie, passet hunder, gått tur, trent og strikket/lest mye ellers. Det funker kjempebra.

Selvfølgelig er det ikke sikkert det holder i lengden, men nå funker det og det er utrolig deilig at jeg ikke blir utmattet og sur etter f.eks en periode med mye jobbing - nettopp fordi jeg klarer å putte inn ting jeg liker ved siden av. Også har jeg jo jobber jeg trives i. :-)

Planlegg, gjør det du har lyst til. Man kan få til veldig mye (ikke alt) bare man vil og går inn for at det skal gå! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar


hits