NaNoWriMo 2014

  • 11.11.2014 kl.09:50 i Blogg

Noen mennesker gjør ting som andre mennesker synes er litt psycho. En av de tingene er NaNoWriMo; en skrivekonkurranse hvor målet er å skrive 50 000 ord i november. Jeg er en av de menneskene som skriver NaNoWriMo. National Novel Writing Month. Det er i oktober, hvert år.

De siste månedene, eller forsåvidt halvannet år, har jeg skrevet mye akademisk, og nesten ingenting "for fun". Jeg pleide å skrive tekster som ble gjemt bort i mapper med skriblerier på macen min, som ble sendt til beh. eller som havnet på bloggen, eller en annen platform på det store internett. Det tok slutt, mest på grunn av at jeg brukte tid på å skrive skoleoppgaver, eller se på tv-serier (prioriteringer...). Derfor har jeg nå begitt meg ut på et eventyr, om å skrive femti tusen ord på én måned.

Jeg hadde i oktober mye fritid, og tenkte at "hallo, hvorfor ikke, i år er året", etter at jeg har snoket på NaNo-forum og beundret alle de andre som har skrevet et førsteutkast til en roman de to foregående året.  Så, i år er året! 

Så langt hadet vært en morsom utfordring, og jeg har skrevet hver dag, bortsett fra én dag hvor jeg hadde 0 ord i "daily word count"en min, og det har gått overraskende bra! Jeg var ganske spent ettersom jeg ikke har skrevet så mye skjønnlitterært på en god stund, og i hvert fall ikke så langt som 50 000 ord. Det er faktisk fort godt over 100 sider, og blir fort 150-200 alt ettersom hvor mye luft man har, tekststørrelse osv. 

Jeg skriver på en kinda-realistisk historie, bortsett fra at MC (Main character) får en sykdom som ingen vet hvordan de skal kurere, og dette lager ulike problemer i hennes liv, og til de rundt henne.

Se bortifra at jeg ikke har skrevet noe i dag enda (klokken er jo bare 09:46), og derfor er word counten lik på dag 10 og 11 - enn så lenge. Her er min fremgang;


Målet er å nå 30k i dag, og jeg tror jeg ligger godt an, for jeg er midt inni en dramatisk scene som gir meg mange ord å skrive, som kan skrives fort. Det er jo spennende med drama!

Skriver du NaNoWriMo i år? 

Har du hørt om NaNoWriMo?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar


hits